0

Your Cart

You have no items in your shopping cart.

Ruilen & Retourneren

We willen dat je helemaal tevreden bent met je aankoop

Als u om welke reden dan ook niet helemaal tevreden bent met uw aankoop, zullen we deze graag ruilen of retourneren onder voorbehoud van dit retourbeleid. U kunt een artikel binnen 30 dagen na ontvangst van uw bestelling op eigen kosten retourneren.

Exchange-beleid

Als u uw product wilt ruilen voor een andere maat, kleur of product, plaats dan een nieuwe bestelling en retourneer uw andere product (en).

Recht om te annuleren

U hebt een wettelijk recht om uw bestelling te annuleren onder de regelgeving voor consumentencontracten (informatie, annulering en extra kosten). Zie onze pagina Recht op annuleren voor meer informatie.

Restitutiebeleid

Vul het bijgevoegde retour- en ruilformulier in en geef aan welke artikelen u wilt retourneren/ruilen (formulier is ingesloten in het pakket).

We raden u ten zeerste aan een traceerbare verzendmethode te gebruiken en de goederen te verzekeren die u van plan bent te retourneren, omdat wij niet verantwoordelijk zijn voor verloren of beschadigde artikelen tijdens de retourzending.

Plaats de items in de ongeopende originele verpakking zonder bewijs van gebruik in een verzenddoos.

Retourneer de artikelen binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling en stuur ze naar het retouradres hieronder.

Nadat we uw retour hebben ontvangen, zullen we binnen 3-5 werkdagen, uiterlijk binnen 7 dagen een terugbetaling uitvoeren. We zullen een dergelijke terugbetaling uitvoeren met hetzelfde betaalmiddel dat u gebruikte voor de initiële transactie.

Aangezien we een outlet store zijn en onze prijzen zo laag mogelijk willen houden, kunnen we geen gratis retourzendingen aanbieden.

Volg gewoon de instructies op uw retourdocument dat bij uw bestelling is geleverd. Het artikel moet ongebruikt zijn en in nieuwe staat zijn. Zowel het geretourneerde artikel als de verpakking moeten in ongebruikte staat zijn als nieuwe staat. Als het artikel is gebruikt, ontvangt u geen restitutie en als de schoenendoos is beschadigd, brengen we een vergoeding in rekening van minimaal 20% van de waarde van de goederen.

We ontvangen graag uw feedback en suggesties. Neem bij vragen of problemen contact op met onze klantenservice via e-mail.